info@aydintasvinc.com.tr

Aydıntaş Vinç, Enerji de Büyümeye Odaklandı

Aydıntaş Vinç, Enerji de Büyümeye Odaklandı

Son üç yılda toplam 10 milyon euro’luk makine yatırımı gerçekleştiren Aydıntaş Aydın Kardeşler Vinç İşleri ve Ağır Nakliyat, 700 ton olan kaldırma kapasitesini 2010 yılında bin 350 tona çıkardı. Firma, ağır nakliyat alanında da makine parkına değişik çok dingilli araçlar katarak 150 tona kadar taşıma kapasitesine ulaştı. Doğalgaz kombine çevrim santralleri, termik ve rüzgar santralleri başta olmak üzere özellikle enerji sektörüne yoğunlaşan firma, önümüzdeki dönemde 7-10 milyon euro’luk makine yatırımı daha planlıyor.

Firmanın kuruluşu hakkında bilgi veren Aydıntaş Vinç Operasyon Müdürü Bülent Alev, 1980 yılında Aydın Kardeşler adı altında kurulan firmanın, 1987 itibarıyla Aydıntaş Aydın Kardeşler Vinç İşleri olarak faaliyetlerine devam ettiğini anlattı. Sektördeki büyümeye paralel olarak araç ve makine filosunu genişleten firmanın, 1990’ların ortalarında ağır nakliyatta 100-120 ton taşıma kapasitesine ulaştığını belirten Alev, “2000 yılında liman işletmeciliğine Özaydıntaş Denizcilik Şirketi’ni kurarak adım atan Aydıntaş Vinç, 2001’de yurtdışına açılarak gelişmekte olan bazı ülkelerin imarında rol aldı. 2007’de 700 ton kaldırma kapasiteli Amerikan malı Gantry’i (Hidrolik Krikolama ve Yürütme Sistemleri) envanterine ekleyen firma, ülke genelinde birçok fabrika ve ağır sanayi kuruluşu projesinde yer aldı. Aydıntaş Vinç, baraj ve otoyol inşaatları, doğalgaz, termik ve rüzgar gibi enerji santralleri, çimento fabrikaları, kent içi atık su tesisleri, asit ve bor işleme tesisleri, otomotiv sanayi, petrol rafineri, un-yem-gıda-çelik-haddehane fabrikaları, liman-hava limanı terminalleri, boru hatları ve kimya sanayi gibi işletmelerin kurulum ve işletim aşamasında, lider firmalarla çalıştı” şeklinde konuştu. Bülent Alev, Aydıntaş Vinç’in ISO 9001, ISO 14001 ve OHSAS 18001 sertifikalarına sahip olduğunu ifade etti.

Makine parkı 310’u aşkın araçtan oluşuyor

Bülent Alev, mobil vinçler, kafes vinçler, Hi-Up vinçler, liman araçları, ağır nakliye, krikolama sistemleri, forkliftler ve platformlar olmak üzere 310’u aşkın makine çeşidi ile yurtiçi ve yurtdışı projelerde yer aldıklarını söyledi. Bursa, Kocaeli-Gebze ve Balıkesir-Bandırma olmak üzere üç ayrı lokasyonda hizmet verdiklerini belirten Alev, toplam 30 bin metrekare alana sahip olduklarını ve 200’ü aşkın kişiyi istihdam ettiklerini kaydetti. Alev, son yıllarda doğalgaz kombine çevrim santralleri, termik ve rüzgar santralleri başta olmak üzere demirçelik, çimento, kimya, tekstil ve gübre fabrikaları ile limanlara yönelik hizmet verdiklerini vurguladı. Özellikle enerji sektörüne yönelik yatırımlara yoğunlaştıklarını dile getiren Alev, “Enerji santrali projelerinde türbin ve jeneratör montajlarında kullanılmak üzere ağır kaldırma sistemlerine sahibiz. 2007 yılında aldığımız Gantry’e, 2010’da bir yenisini daha ekleyerek, 700 ton olan kaldırma kapasitemizi bin 350 tona yükselttik. Diğer yandan ağır nakliyat alanında da makine parkımıza değişik çok dingilli araçlar katarak 150 tona kadar taşıma kapasitesine ulaştık. Geniş, uzun, yüksek gibi sıkıntılı yüklerin nakliyesini şu an rahatlıkla yapabiliyoruz. Mobil vinçte de 400 ton kapasiteye sahibiz” dedi.

Yurtdışında birçok projede yer aldı

Son üç yılda toplam 10 milyon euro’luk makine yatırımı gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Alev, enerji sektöründe büyümek istediklerini ve bu doğrultuda 7-10 milyon euro’luk makine yatırımı planladıklarını aktardı. Yurtdışı çalışmaları hakkında da bilgi veren Alev, “Bugüne kadar yurtdışında birçok projede yer aldık. Irak, İran ve Türkmenistan en çok çalıştığımız ülkeler arasında. Son dönemlerde Kuzey Irak’tan da talep alıyoruz” diye konuştu. Sektör sorunlarına da değinen Alev, bunların başında yetişmiş eleman sıkıntısının geldiğini vurguladı. Alev, sorunun çözümünün endüstri meslek liselerinde vinç bölümü açılmasından geçtiğini sözlerine ekledi.