info@aydintasvinc.com.tr

Timsah Arena Haberleri

Timsah Arena Haberleri

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın organize ettiği stadyum inşaatları ülke çapında devam ediyor. Bu projelerden biri olan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bursaspor Timsah Arena'da sona doğru yaklaşılırken, stadyumun çelik konstrüksiyondan oluşan çatı katı montajlarında Aydıntaş'a ait 180 ton kapasiteli Sennebogen 5500 paletli vinç görev alıyor.

4 bin 374 metrekare alan üzerinde yükselmeye devam eden Bursaspor Timsah Arena, FIFA ve UEFA'nın son kriterlerine uygun olarak inşa ediliyor. Çatı katınının, Bursaspor'un simgesi olan Timsah figüründen oluşması planlanan projede, çelik konstrüksiyon montaj çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Montaj işlemlerinde 180 ton kapasiteli Sennebogen 5500 paletli vinç ile görev alan Aydıntaş Vinç, montajın ilerleyen safhalarında daha yüksek kapasiteli paletli vinçlerle çalışmayı planlıyor.

Timsah Figürünün Oluşturması için Çalışmalar Başlayacak

Aydıntaş Vinç'in merkezinin Bursa'da bulunmasının görev aldıkları Timsah Arena projesinde kendilerine büyük avantaj sağladığına değinen Bülent Alev, hem ana yüklenici firmanın isteklerine daha hızlı cevap verebildiklerini, hem de vinçlerinin mobilizasyon masraflarının daha düşük olduğunu söyledi. Büyük tonajlı paletli vinçlerin taşınması esnasında zaman ve maliyet konusunda avantajlı olduklarını yineleyen Alev, Timsah Arena'da kullandıklarını 180 ton kapasiteli Sennebogen 5500 paletli vinci 10 çekici ile yakın mesafeden şantiye alanına taşıdıklarını, bu durumun ana yüklenici firma için de elverişli olduğunu belirtti. Bursa Timsah Arena'daki çalışmalarına başlamadan önceki süreçten de bahseden Alev; "Beton yapı henüz yükselmemişken ana yüklenici firma tarafından bizlere bazı AutoCad çizimleri verildi ve teknik ekibimiz proje öncesi ölçümler yapıp, bazı değerleri aldı. Bu değerlere göre hangi vinçle, hangi bom konfigürasyonuyla çalışılması gerektiğine karar verildi. Yapılan etütlerin ardından vinç ve bom seçimi yapılıp, makinenin kurulumuna geçildi. 3-4 günlük bir çalışmanın ardından vincin kurulumu tercih edilen bom ile gerçekleştirdik ve bu çalışmalarda yardımcı bir mobil vinç kullandık. Şu anda Sennebogen 5500 paletli vinç ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve 3-4 ayda daha süreceğini tahmin ediyoruz. Timsah figürünün montaj işlemleriyle beraber daha büyük tonajlı paletli vinçlerin kullanımı söz konusu olacak. Aydıntaş Vinç olarak, bu aşamada 400 ton paletli vinçler şantiye alanında yer almayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Paletli Vinç Sayısı Arttı

Aydıntaş Vinç olarak, önemli kaldırma ve montaj projelerinde görev aldıklarına dikkat çeken Bülent Alev, Tüpraş, İzmir Aliağa Petkin Rafinerisi, Enerjisa ve çeşitli termik santral inşaatlarında projeli çalışmalara imza attıklarını söyledi. Projelerin teklif aşamasında 3 boyutlu animasyonlar ve çizimlerle proje sunumları yaptıklarını kaydeden Alev, günümüzde "projelendirme"nin çok önemli olduğunu ve yüklenici firmaların profesyonel çalışmaya büyük önem verdiğine değindi. Son olarak, 1 yıl içerisinde gerçekleştirdikleri vinç yatırımlarından bahseden Alev, 100 ton ila 400 ton arasında değişen 6 adet mobil vinç ve 3 adet paletli vinç satın aldıkları hatırlattı. Özellikle Liebherr LTM1400-2 yatırımlarına dikkat çeken Alev; "Türkiye pazarında birçok 400 ton kapasiteli paletli vinç var ancak Liebherr LTM1400-2 kendi segmenti içerisinde bazı farklılıklar gösteriyor. Liebherr LTM1400-2, 100 metre ana bomuyla 300 ton üzerindeki yükleri kaldırabiliyor, hem de 370 metreye varan uzun bom seçeneğiyle RES projelerinde elverişli bir makineye dönüşüyor. Diğer paletli vinç yatırımımızı ise; iki adet Terex CC1800-1 oluşturuyor. Paletli vinç yatırımlarımızı sadece RES projelerinde değil, çeşitli doğalgaz ve termik santral projelerinde kullanmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.